Un bărbat a murit după ce s-a intoxicat cu pește gătit acasă

De Unica.ro, pe

Un bărbat din Olt a murit după ce a mâncat pește gătit acasă. Acesta a ajuns la spital pe data de 15 septembrie, iar după șase zile a decedat.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost confirmat după deces cu toxina botulinică.

Potrivit Adevărul, bărbatul a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu tuse și respirație grea. Pe 21 septembrie, el a fost declarat decedat în secția de Terapie Intensivă.

„Este vorba de un pacient de 58 de ani, din mediul rural, care s-a prezentat în 15 septembrie la Spitalul Slatina, a fost internat, și diagnosticul de deces, după autopsie, este stop cardio respirator și intoxicație cu toxina botulinică. Ancheta este în desfășurare”, a declarat Gabriela Gogiu, puertătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt.

În România nu există antidot pentru intoxicația cu toxină botulinică

Pe de altă parte, medicul Bogdan Vătu spune că în România nu există niciun antidot pentru toxina botulinică.

„Un pacient internat de săptămâna trecută în spitalul nostru, cu stare generală alterată, care pe parcursul internării s-a deteriorat și în principiu nu găseam cauza. A fost consultat de mai mulți medici din cadrul spitalului nostru și s-a ridicat suspiciunea intoxicației cu toxină botulinică în urma discuției și cu familia acestuia, pentru că altfel era destul de greu să ne gândim și la diagnosticul acesta”, a precizat dr Vătu.

Mai mult, medicul spune că „s-au recoltat probe biologice care au fost trimise la „Matei Balș”, dacă nu mă înșel, pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii”.

„Din păcate suspiciunea s-a confirmat, pacientul într-adevăr fusese diagnosticat cu toxina botulinică în urma consumării unei conserve de pește sau a unui preparat din pește, cred că făcut la domiciliu”, a completat dr Bogdan Vătu.

Potrivit medicului, pacientul a decedat la secția de Terapie Intensivă.

„Din câte știu de la colegii din secția de Boli Infecțioase, nu există niciun antidot pentru toxina botulinică în România în niciun centru medical. S-au interesat de lucrurl ăsta cât pacientul era în viață”, a completat acesta.

În urma decesului bărbatului, familia sa a făcut plângere.

Astfel a fost sesizat Serviciul de Medicină Legală, așa cum se întâmplă în toate cazurile de intoxicație cu toxină botulinică.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!