Turiștii români vor putea merge în vacanțe în Grecia de la jumătatea lunii aprilie

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 19 martie 2021, 18:36
Grecia va putea primi turiști români sau din alte state ale Uniunii Europene de la jumătatea lunii aprilie, a anunțat ministrul grec al turismului, Charis Theocharis. 

„Grecia va fi deschisă turismului din 14 mai, dar pentru turiştii din UE şi România se va deschide din aprilie, înaintea sărbătorilor de Paşte, ştiind că ţara noastră este o destinaţie foarte populară pentru petrecerea sărbătorilor pascale”, a precizat ministrul grec al turismului, Charis Theocharis.

3 condiții pentru a petrece vacanța în Grecia

Însă, pentru a intra în Grecia, turiștii trebuie să îndeplinească anumite cerințe ale statului elen.

„Ca să poată veni cineva în ţara noastră trebuie să aibă un test negativ, fie să fie vaccinat, ori să fi trecut deja prin boală” şi să prezinte un test de anticorpi, a mai precizat oficialul de la Atena.

Citește și: Ce bărbați din showbizul românesc i-au „făcut avansuri” Mariei Constantin

Mirela Vaida, atacată în direct, pe platoul de filmare, cu un pietroi

Dragoste în vremea pandemiei: Un american nu a fost lăsat să intre în România, unde voia să se mute pentru iubita sa

Cum au fost surprinși Jennifer Lopez și Alex Rodriguez, după ce s-a spus că s-au despărțit

De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia. Costurile de cazare vor fi acoperite de partea greacă. La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu necesită testare.

„Avem un plan integrat de deschidere a turismului, un plan care anul trecut s-a dovedit un real succes, am demonstrat că se poate face turism şi în aceste condiţii”, a adăugat ministrul, potrivit Libertatea.ro.

Mai multe țări vor să-și deschidă granițele pentru turiști

Condiția este ca aceștia să fie vaccinați cu ambele doze.

Cipru cere momentan test PCR cu rezultat negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de călătorie și carantină la sosire. Însă, de la 1 martie situația s-ar putea schimba. Oficialii au anunțat din luna decembrie că este posibil să le permită turiștilor să le viziteze țara, dacă aceștia au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19.

Estonia se numără printre țările europene care nu le mai impun persoanelor ce vin din UE măsuri de carantinare la sosire. Acestea trebuie însă să dovedească faptul că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele șase luni, printr-un certificat medical și un test PCR, sau că au fost imunizate cu vaccinuri împotriva COVID-19 de la furnizorii autorizați de Uniunea Europeană. Certificatul de vaccinare trebuie tradus în estonă, rusă sau engleză.

Georgia a ridicat restricțiile pentru cei care au fost vaccinați împotriva COVID-19. Turiștii vaccinați nu mai trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ.

Islanda va putea fi vizitată de la 1 mai de turiști din țările europene precum și din Liechtenstein, Norvegia și Elveția, care fac dovada vaccinări. Documentul trebuie să fie tradus în islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză.

La finalul lunii decembrie 2020 și Polonia ridicat restricțiile pentru persoanele din țările europene care au primit ambele doze de vaccin.

Și România intenționează să-și deschidă granițele pentru persoanele vaccinate

România se află și ea pe lista țărilor care primesc turiști vaccinați împotriva COVID-19. Din 18 ianuarie, călătorii care fac dovada vaccinării nu mai intră în carantină, chiar dacă vin din „zona galbenă”. A doua doză trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 10 zile înainte de sosirea în țară.

Republica Seychelles, o țară din Oceanul Indian, a renunțat din luna ianuarie la măsurile de carantinare pentru turiștii vaccinați. Aceștia trebuie să prezinte totuși un test PCR negativ, efecutat cu cel mult 72 de ore înainte. De asemenea, dovada vaccinării cu ambele seruri anti-COVID trebuie să se facă printr-un certificat emis de autoritatea națională de sănătate.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!