În plin post al Paștelui, probabil că mulți dintre voi se întreabă ce să mai mănânce ca să respecte cu sfințenie acest obicei creștin. Și de la cine puteți lua un exemplu mai bun dacă nu de la călugării care au experiență la acest capitol? Acestea sunt cele mai populare rețete călugărești de post.
Pilaf călugăresc
Aveți nevoie de: 1 cană de orez, 2 căni cu apă, 1 ceapă medie, 1 morcov, 1 roșie medie, 1 felie de țelină, 50 de grame de ciuperci feliate, 1 ardei gras, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de ulei vegetal, ½ dovlecel feliat (opțional), sare și piper după gust.
Mod de preparare
Se taie toate legumele bucățele. Se spală orezul.
În oala în care se prepară pilaful călugăresc, este turnat uleiul, apoi se călește ceapa, ardeiul gras și usturoiul. După două minute, sunt adăugate restul legumelor și condimentele.