Povestea femeii care a dormit 32 de ani. Nici medicii nu au reușit să o trezească

De Unica.ro, pe

O adolescentă de 14 ani s-a dus seara la somn și nu s-a mai trezit timp de 32 de ani. Aceasta a redeschis ochii când avea 46 de ani, însă arăta la fel ca în adolescență.

Karolina Olsson, din Suedia, s-a născut pe 29 octombrie 1861. Povestea ei a devenit cunoscută în întreaga lume datorită faptului că a dormit timp de 32 de ani. Așa a primit și porecla de „Frumoasa adormită”.

Totul a început pe 18 februarie 1876. În acea zi, fata a căzut în timp ce traversa un râu înghețat, în timp ce se întoarcea de la școală. Deși o persoană care a văzut întâmplarea a spus că Olsson aproape s-a înecat, ea a reușit să se întoarcă acasă cu o durere de dinți îngrozitoare și cu răni pe față. Seara, Karolina a dormit. Însă în următoarea dimineață ea nu s-a mai trezit. Și nici în următoarea. Fata a căzut într-un somn adânc ce a durat 32 de ani.

Karolina a picat într-un somn adânc, de 32 de ani

Cum tatăl Karolinei era doar un pescar sărac, nu și-a permis să o ducă pe Karolina la medic. Însă, vecinii au decis să strângă bani pentru ca bărbatul să își poată duce fiica la medic.

Însă nici medicii nu au reușit să o trezească. Doctorii au considerat că nu este vorba de o comă, întrucât o persoană intră în comă imediat după accident. Un medic a venit timp de mai multe zile pentru a o examina pe Karolina în încercarea de a înțelege mai bine ce i s-a întâmplat.

Potrivit Hystoryofyesterday.com, era ca și cum fata era moartă, dar totuși trăia. Foarte interesant e faptul că unghiile și părul tinerei nu păreau să mai crească. Mai mult, ea nu pierdea deloc în greutate, cu toate că meniul ei consta în două căni de lapte pe zi. Părinții Karolinei au petrecut primii ani ai așa-numitei come încercând să își trezească fiica.

După șase ani, în 1882, ei au decis să o trasfere pe Karolina în alt oraș, unde medicii de acolo au recomandat un tratament cu electroșocuri, ca o ultimă încercare de a o readuce la viață. Acei medici credeau că fata era oarecum moartă, însă trupul ei a rămas într-o fază de homeostază întrucât părul ei tot nu creștea.

După o lună, tânăra a fost externată, iar părinții ei au readus-o acasă. Fără, însă, să se observe vreo îmbunătățire în starea ei. Medicii au afirmat că nu mai pot face nimic, iar familia mai poate acum doar să aștepte și să spere la un miracol.

În continuare, mușchii Karolinei erau în stare perfectă, iar reflexul ei de înghițire era normal. Ea a rămas în această stare de somn adânc timp de 32 de ani.

Karolina Olsson s-a trezit la vârsta de 46 ani

Miracolul s-a produs, în cele din urmă. Karolina a redeschis ochii în anul 1908, pe când avea deja 46 de ani. Pentru ea a fost un șoc atunci când s-a uitat în oglindă și a observat că nu mai arată la fel ca atunci când a mers la somn, în seara de 18 februarie 1876.

Deși avea 46 de ani Karolina avea acum aspectul unei tinere de 25 de ani.

Karolina Olsson a afirmat că nu își amintește nimic din cei 32 de ani în care a dormit. Pentru ea era ca și cum se trezise a doua zi, după ce cu o seară înainte se dusese la somn. Diferența era că, de fapt, ea dormise 11.730 de nopți. Karolina a povestit, însă, că a visat fețe albastre scufundându-se în apă.

Medicii i-au făcut mai multe teste și au observat că femeia avea toate abilitățile și cunoștințele pe care le dobândise înainte de a pica în somnul profund. De asemenea, nivelul de dezvoltare intelectuală rămăsese neschimbat.

Doctorii nu au reușit să identifice nici anomalii sau tulburări fizice.

Medic psihiatru, despre somnul adânc al Karolinei

Mai mulți oameni de știință au afirmat că fata ar fi intrat, de fapt, într-o stare de hibernare. Însă, psihiatrul suedez Harald Froderstrom, care a vizitat-o pe fată în timp ce aceasta dormea, a respins varianta.

Acesta susține că femeia nu putea petrece atât de mult timp în starea de hibernare.

Froderstrom este de părere că Olsson a trăit o experiență traumatizantă și a încercat să scape de realitate refugiindu-se într-un somn adânc și prelungit.

După trezite, Karolina Olsson a mai trăit timp de 40 de ani, fără a avea vreo problemă de sănătate. A decedat pe 5 aprilie 1950, la vârsta de 88 de ani.

Cazul „Frumoasei Adormite” din Suedia a rămas un mister până în zilele noastre.

Sursă foto:  WikimediaCommons
  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!