Ce se întâmplă cu toate nunțile programate vara aceasta. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut anunțul

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 24 aprilie 2020, 11:48
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat că nici după 15 mai nu se vor putea organiza nunţi cu sute de persoane. Acesta a precizat însă că este posibil ca în luna august măsurile să devină și mai relaxate. 

Chiar dacă președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va mai prelungi încă o dată starea de urgență și din data de 15 mai măsurile de prevenire a răspândirii #coronavirusului vor fi mai relaxate, unele restricții rămân valabile, cum ar fi cele ce se referă la organizarea de evenimente. Oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, dar nu vor putea participa la adunări publice sau manifestări.

“Individual probabil vom avea dreptul la această mişcare de a ne duce, a ne relaxa, de a ne plimba, de a rezolva câteva probleme individuale, dar, din păcate, presupun eu, nu vă dau un răspuns oficial, nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus. Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit şi ia o pauză”, a punctat Vela, potrivit Libertatea.ro.

Cum perioada de vară este una plină de nunți, Marcel Vela a ținut să precizeze că riscul unei contaminări în masă ar fi mare dacă după 15 mai ar fi o relaxare generală şi s-ar permite evenimente cu un număr de sute de persoane.

“În consecinţă, cred că poate avea loc nunta în condiţii normale, iar partea festivă cu cheful să o lăsăm mai la toamnă, când putem evalua această epidemie”, a explicat acesta.

Nunți cu mai mult de 8 persoane s-ar putea face din luna august

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a precizat faptul că este posibil să aibă loc o relaxare a condiţiilor de la sfârșitul lunii august, astfel încât nunţile să poată avea loc cu mai mult de 8 persoane, dar nu cu sute sau mii de invitați.

„Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus”, a adăugat Vela.

„Noi va trebui să fim atenţi în continuare, să ne protejăm, să purtăm mască, să avem grijă să ne spălăm pe mâini, să nu stăm mai mult de trei la o discuţie, să respectăm distanţarea socială, anumite activităţi se vor relua în anumitre condiţii”, a mai spus ministrul de Interne într-un mesaj video pe Facebook, acolo unde a promis că va răspunde în fiecare miercuri la câte șapte întrebări ale cetățenilor.

Potrivit lui Klaus Iohannis, este posibil ca obligativitatea de a purta mască de protecție să fie necesară chiar până anul viitor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!