Video. Două infirmiere din Vaslui au apărut la o nuntă îmbrăcate în polițiste și au dansat „găina”. Ce a urmat

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 noiembrie 2022, 18:50

Două femei din Vaslui au intrat în vizorul Poliției după ce au apărut la o petrecere, îmbrăcate în polițiste. Mai mult cele două au dansat „găina”, o tradiție veche la nunțile românești.

Imaginile cu femeile din Vaslui au devenit virale. La scurt timp, autoritățile s-au autosesizat și au demarat o anchetă pentru a afla identitatea femeilor.

Cine sunt cele două femei îmbrăcate în polițiste

Femeile care au dansat „găina” îmbrăcate în polițiste la nunta din Vaslui nu sunt, de fapt, polițiste. Ele ar fi împrumutat uniformele special pentru această petrecere.  

„Cu privire la postarea apărută în spațiul public, pe o rețea de socializare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele: cele două persoane prezentate nu sunt angajate ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări urmând ca, la finalizarea acestora, sa fie dispuse măsuri legale”, a transmis inspector Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, citat de NewsVaslui.ro.

În urma cercetărilor s-a aflat că femeile sunt, de fapt, infirmiere la Spitalul Județean Vaslui. Ele au participat la petrecerea dată de o colegă care își serba nunta de argint.

Cele două ”polițiste” au trecut cu găina prin fața mai multor invitați, timp în care le smulgeau acestora bani din mână. Mai mult, ele au încercat să negocieze vânzarea găinii.

Femeile riscă până la 5 ani de închisoare

Cele două infirmiere, de 49 și 27 ani, riscă acum să ajungă la închisoare. În urma apariției lor deghizate în polițiste, autoritățile din Vaslui au deschis un dosar penal sub aspectul infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 1 la 5 ani.

„În continuarea precizărilor IPJ Vaslui din data de 7 noiembrie 2022, cu privire la o videofilmare apărută pe o rețea de socializare, în care două femei apar îmbrăcate în articole de vestimentație specifice Poliției Române, Compartimentul de Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: în urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele din videofilmare, respectiv două femei, în vârstă de 49 și 27 de ani, din municipiile Vaslui și Iași. Obiectele de vestimentație au fost ridicate în vederea cercetării. Tot din verificări a rezultat că videofilmarea a fost realizată în noaptea de 5/6 noiembrie 2022, în municipiul Vaslui, cu ocazia unui eveniment privat. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs situațiile prezentate și dispunerea măsurilor legale”, a precizat inspectorul Bogdan Gheorghiță pentru sursa citată anterior.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!