Combinația alimentară care i-a adus moartea unei tinere din China

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 16:34
O tânără din Macao, China, a murit subit în timpul cinei, după ce a suferit mai multe hemoragii. Femeia consumase creveți otrăviți cu arsenic.

La început, s-a luat în calcul varianta sinuciderii, crezându-se că fata mâncase intenționat creveții otrăviți. Însă, raportul autopsiei a fost apoi preluat și aprofundat de un professor al unei școli medicale din Chicago. Profesorul a operat și el o autopsie asupra stomacului fetei, în urma căreia a depistat că nu a fost vorba de o sinucidere.

Cauza morții a fost corelată cu obiceiurile alimentare ale tinerei. Aceasta lua suplimente de vitamina C și, cu toate că în mod normal creveții nu sunt toxici pentru organism, atunci când combinați cu vitamin C, aceștia își modifică structura chimică și devin otrăvitori.

Mai exact, la contactul cu vitamina C, are loc o reacție chimică de conversie a pentaoxidului de arsen, care nu este toxic, în trioxide de arsen, o substanță care poate fi letală pentru organism, provocând hemoragii în tot corpul. Mai există și alte cazuri în care pacientul dezvoltă boli ale sângelui, ale țesutului sau chiar paralizie.

Din aceste motive, este interzis consumul de creveți atunci când iei suplimente de vitamina C.

Medicii ne informează că atunci când consumăm fructe de mare cu lămâie (sursă bogată de vitamina C) nu este un motiv de îngrijorare, dacă acestea sunt consumate cu moderație.

Citește și – ”Planta asta mi-a omorât copilul. Vă rog să citiți cu atenție”

Citește și – O fetiță de 12 ani a murit din cauza unui produs de igienă pe care și tu îl folosești zilnic

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!