Vela: Cei care își plimbă câinele nu au nevoie de declarație pentru a ieși din casă

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 07 aprilie 2020, 17:23

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că persoanele care ies în apropierea locuinţei pentru a-şi plimba animalele de companie sau pentru activităţi fizice nu trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere, deoarece autoritățile le pot verifica adresa din buletin.

„Cei care îşi scot căţelul la plimbare nu trebuie declaraţie, pentru că în momentul în care poliţistul îl verifică vede că pe buletin este adresa unde omul îşi plimbă căţelul sau face sport în jurul blocului”, a explicat Marcel Vela, potrivit agerpres.ro.

Citeşte şi: Iohannis scoate armata pe străzi! „Recomandările pentru cetățeni devin obligații!”

Marcel Vela a mai specificat că în cazul deplasării către serviciu, este nevoie de o declaraţie pe propria răspundere sau de o adeverinţă din partea angajatorului, care nu trebuie să fie obligatoriu ştampilată. În plus, această declarație poate fi prezentată și în format electronic, pe telefon sau tabletă.

„Scrie foarte clar în ordonanţă – este cuvântul ‘sau’. Sau legitimaţie, sau declaraţie, adică nu amândouă. Nu trebuie ştampilată, poate fi prezentată şi de pe telefon, exact ca şi biletul de avion, când faci check-in – pe telefon ai acces să treci de security pentru a te îmbarca, exact cu poza biletului, nu trebuie să aibă omul hârtii la el, poate să prezinte această declaraţie sau documentul respectiv prin a prezenta pe telefon poza cu documentarea locului, motivul deplasării, numele, prenumele, domiciliul şi asumarea că este o declaraţie reală şi nu este o declaraţie falsă”, a spus Vela.

sursa foto – 123rf.com, shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!