Iohannis scoate armata pe străzi! „Recomandările pentru cetățeni devin obligații!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 24 martie 2020, 18:16

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni.

După întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet, Iohannis a declarat că vor intra în vigoare o serie de noi măsuri suplimentare speciale pentru a încetini răspândirea infecției cu coronavirus.

Citeşte şi: Cum arată formularele obligatorii necesare deplasării în afara domicilului

„Se vor introduce noi restricții în sensul în care ce a fost până acum o recomandare, devine o obligație. Stăm acasă. Oamenii pot să iasă din casă pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăturile de pe o zi pe alta. Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru ca aceste măsuri să fie respectate integral. Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va dispune personal care va suplimenta forțele de poliție.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale. Vor trebui, în interesul lor propriu, să stea tot timpul acasă”, a declarat Klaus Iohannis, precizând că aceste restricții vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie.

sursa foto – facebook.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!