Valoarea tichetelor de masă ar putea crește de la 1 iunie

De Unica.ro, pe

Începând cu 1 iunie 2022, tichetele de masă pentru angajați ar putea avea o valoare mai mare, potrivit propunerii unui deputat care a cerut mărirea sumelor reprezentate prin tichete cu 10 lei.

În momentul de faţă, instituţiile publice şi private din România pot acorda, conform Legii 165 din 10 iulie 2018, tichete de masă sau bonuri de masă. Cu acestea pot fi achiziţionate doar produse alimentare sau mese calde. În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 de lei. Asta înseamnă că, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele echivalează cu suma de 443,74 lei – a transmis, marţi, deputatul Vasile Cîtea, potrivit observatornews.ro.

Citeşte şi: Incendiu de vegetație în Delta Văcărești

Parlamentarul a spus că propune o creștere a valorii tichetelor cu 10 lei, în contextul scumpirilor alimentelor care au avut loc în ultimul an.

S-a propus majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajaţi de la 1 iunie, cu 10 lei. Asta ar însemna un plus de 216 lei pentru fiecare angajat în parte, iar valoarea tichetului va ajunge la 30 de lei. De cealaltă parte, am văzut că există şi o altă propunere venită din partea premierului, aceea ca tichetele de masă să ajungă la o valoare de 40 de lei. Orice decizie va fi luată, important este să se întâmple ceva cu aceste tichete şi să vedem o creştere a lor. E o modalitate de a fi alături de angajaţi şi de a-i ajuta să facă faţă valului de scumpiri – a adăugat deputatul.

Foto – Arhivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!