Cum spălăm hainele pentru a distruge coronavirusul

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 02 aprilie 2020, 17:57

În contextul pandemiei de coronavirus, respectarea regulilor de igienă este mai importantă ca niciodată. Pe lângă spălatul frecvent al mâinilor și dezinfectarea obiectelor pe care le avem cu noi când ieșim din case (genți, chei, ochelari, telefoane etc.), este esențială și spălarea optimă a hainelor de stradă. Specialiștii avertizează că noul coronavirus poate rezista pe haine, prin intermediul fluidelor corporale, așadar hainele folosite pentru ieșitul afară trebuie să fie dezinfectate într-un mod corespunzător.

Citeşte şi: Pe ce suprafețe rezistă coronavirusul cel mai mult

Conform medicilor de la Institutul de Sănătate Publică din Anglia, noul coronavirus rezistă mai mult pe hainele confecționate din materiale sintetice, cum este poliesterul. Recomandarea experților este să spălăm hainele la temperaturi cât mai ridicate posibil. Majoritatea virusurilor nu rezistă la temperaturi de peste 60 de grade, dar nici la cele foarte scăzute, aproape de îngheț. Așadar, ar trebui să folosiți ciclurile de spălare la cel puțin 60 de grade.

Este important să nu folosiți mult detergent în ideea că hainele se vor curăța mai bine. Mai mult detergent înseamnă mai multă spumă și o clătire mai precară a hainelor, ceea ce nu contribuie la înlăturarea murdăriei, potrivit thesun.co.uk. În aceste situații speciale, balsamul de rufe nu își mai are rostul. În schimb, puteți folosi, o jumătate de cană de oțet alb sau dezinfectant parfumat în locul lui.

Călcatul hainelor are un rol esențial în procesul de dezinfectare al hainelor. Temperatura fierului de călcat poate ajunge până la 100 de grade Celsius, așadar ar trebui să vă faceți un obicei din a călca toate hainele cât mai des în această perioadă.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!