Sorin Oprescu nu va fi extrădat în România. De ce s-a luat această decizie

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 iulie 2022, 14:26

Cererea României de extrădare a lui Sorin Oprescu (73 de ani) a fost respinsă de Curtea de Apel din Atena, Grecia. Fostul primar al Bucureștiului rămâne liber în Grecia și nu va fi extrădat din cauza condițiilor de detenție din închisorile din România.

Oprescu a fost condamnat pe 13 mai 2022 la 10 ani și 8 luni de detenție pentru fapte de corupție. După aflarea pedepsei, fostul edil al Capitalei a plătit o cauțiune de 5.000 de euro și a fost lăsat în libertate.

Citeşte şi: Secretul Danei Sota pentru a arăta impecabil la 59 de ani. „Eu am inventat metoda!”

Sorin Oprescu a susținut în fața instanței că în România există o “euforie” de a trimite unii politicieni în judecată. El s-a prezentat drept o persoană care refuză să “stea în genunchi” și a descris condițiile di penitenciarele românești ca fiind mizere, fără îngrijiri medicale, fără un regim alimentar adecvat pentru afecțiunile de care suferă. Întrebat dacă își poate cumpăra mâncare pentru nevoile sale, Oprescu a specificat că nu, ci poate primi doar de la rude, dar și aceasta se alterează pentru că nu există frigidere în penitenciar, notează Adevărul.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!