Semnificațiile din spatele coroanei funerare a Reginei Elisabeta

De Unica.ro, pe

Coroana funerară a Reginei Elisabeta a II-a, care a fost înmormântată pe 19 septembrie, a fost făcută din flori ce au avut o semnificație aparte pentru îndrăgita suverană. Mai mult, aceasta a conținut un element aparte, ce reprezenta legătura ei cu Prințul Philip.

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, după ce timp de 70 de ani a fost îndrăgită de o lume întreagă. Se știe că regina și-a iubit enorm soțul, pe Prințul Philip, ce a încetat din viață anul trecut. Decesul celui care i-a fost alături o viață întreagă a afectat-o enorm pe regină. Mai mult, ea a încercat să mențină vie amintirea lui Philip. La funerariile lui din aprilie 2021, regina a purtat aceeași broșă pe care a avut-o în luna de miere.

Totodată, în discursul de Crăciun de anul trecut, suverana a avut alături o fotografie în care apărea alături de soțul ei. Cei doi se uitau unul în ochii celuilalt.

Semnificațiile din spatele coroanei funerare a Reginei ElisabetaIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Legătura dintre coroana funerară și Prințul Philip

Așadar, nu se putea ca la înmormântarea ei să nu existe o legătură cu Philip. Iar această legătură a putut fi observată de întreaga lume: coroana funerară. Frumosul și impresionantul aranjament ce a fost așezat pe sicriu a fost compus din gladiole, crini peruani, eustoma, frunze de stejar englezesc, mesteacăn plângător și crenguțe de mirt și trandafiri.

Potrivit Elite Daily, rozmarinul semnifică amintirea reginei Elisabeta a II-a, stejarul simbolizează puterea iubirii, iar mirtul este simbolul unui mariaj fericit, așa cum au avut fostul monarh și Prințul Philip timp de 73 de ani. Mai mult, mirtul a fost cules chiar dintr-o ramură din buchetul de nuntă al suveranei, din 1947, ce a fost plantată în grădina Palatului Buckingham.

Cel care s-a ocupat special de acest aranjament a fost fiul cel mare al Reginei, Charles, care acum a urcat pe tronul Marii Britanii.

De asemenea, el a ținut ca aranjamentul floral să conțină flori în nuanțe de roz, vișiniu și alb.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!