S-a născut fetița medicului chinez care și-a amânat nunta ca să lupte împotriva pandemiei de COVID-19 și a murit din cauza infectării cu noul virus

De Unica.ro, pe
Peng Yinhua, un medic de 29 de ani care lucra la secția de Terapie Intensivă a unui spital din districtul Jiangxia, China, a devenit tată după moarte. Logodnica lui a născut o fetiță astăzi, 1 iunie 2020, de Ziua Internațională a Copilului. 

Medicul și-a anulat nunta, care trebuia să aibă loc pe 1 februarie 2020, pentru a lupta în prima linie să salveze pacienții bolnavi de COVID-19 dintr-un spital din Wuhan. Aceasta a reușit să trateze peste 150 de oameni până s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2, pe 25 ianuarie, chiar de Anul Nou Chinezesc. Peng Yinhua a pierdut lupta cu boala în data de 20 februarie, fiind una dintre cele mai tinere victime ale virusului ucigaș. China a decretat după moartea sa trei zile de doliu național, potrivit libertatea.ro.

Faptul că a pus datoria de medic mai presus de viața și viitorul său alături de femeia pe care o iubea, l-a făcut pe Peng Yinhua un erou nu doar în fața colegilor săi, ci a lumii întregi. Dr. Peng nu a mai reușit să transmită invitațiile de nuntă, care au rămas închise în sertarul biroului său. În schimb, fotografiile de nuntă pe care le realizase cu iubita sa au fost postate în acea perioadă pe canalele media din China.

Citește și: Povestea femeii căreia coronavirusul i-a salvat viața

Tânăr de 21 de ani din Wuhan, vindecat de coronavirus: „Am fost prin iad și înapoi”

Logodnica medicului chinez a născut o fetiță pe 1 iunie

Astăzi, logodnica dr. Peng a adus pe lume o fetiță. Apropiații au spus că este “o binecuvântare”, dar și “o tragedie, fiindcă fetița nu va ajunge să-și întâlnească tatăl erou”. Medicul chinez și iubita lui se logodiseră în noiembrie 2017.


Sursă foto: Libertatea.ro

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro