Povestea femeii căreia coronavirusul i-a salvat viața

De Raluca Vițu, pe

O femeie din Marea Britanie spune că noul coronavirus, cu care a fost infectată, i-a salvat, de fapt, viața, după ce medicii care au tratat-o i-au descoperit o afecțiune cardiacă de care nu știa.

Angela Schlegel, de 36 de ani, fusese internată în spitalul Royal Brompton din Londra după ce, timp de 11 zile, a avut simptome specifice bolii Covid-19. Afecțiunea cardiacă, despre care medicii spun că i-ar putut fi fatală, a fost depistată în timp ce femeia se afla internată secția de Terapie Intensivă a spitalului.

Citeşte şi: Cercetători: O singură specie e vinovată pentru pandemia de coronavirus – specia umană!

Investigațiile amănunțite ale medicilor au scos la iveală o acumulare de lichid în jurul plămânilor și inimii, iar femeia a fost diagnosticată cu granulomatoză eozinofilă cu poliangeită (EGPA) – o boală inflamatorie a vaselor de sânge de dimensiuni mici și medii care poate afecta plămânii, pielea, inima, rinichii, sistemul nervos.

După diagnosticul primit, Schlegel a fost nevoită să stea cinci săptămâni în spital. Angela spune că noul coronavirus i-a forțat organismul și i-a accelerat boala cardiacă despre care în urmă cu câteva săptămâni nu avea nicio idee.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Dacă nu ajungeam la spital și boala mea nu era descoperită, aș fi putut să mor. Coronavirusul mi-a forțat inima, dar, pe termen lung, mi-a salvat viața”, a mărturisit  Angela Schlegel, potrivit BBC News.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro