Un român din Londra, de 34 de ani, tată a opt copii, a murit de Covid-19 după ce, aparent, își revenise

De Raluca Vițu, pe

Un român în vârstă de 34 de ani, muncitor în construcţii, infectat cu coronavirus, a murit într-un spital din Londra după ce medicii au crezut că a câştigat lupta cu boala şi erau gata să-l externeze.

Nicu Urzică, din Dumbrăveni, Suceava, tată a opt copii, cu vârste cuprinse între şase luni şi 12 ani, a murit pe 11 aprilie.

Totul a început cu o răceală, dar starea i s-a deteriorat rapid și bărbatul a fost internat în spital. După o săptămână petrecută la terapie intensivă, când părea că s-a vindecat de Covid-19, iar medicii se gândeau să-l externeze, starea lui s-a agravat și mai tare, relatează The Sun.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

„Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că îşi revine şi a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine şi se poate duce. A muncit două zile şi i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic şi a anunţat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat aşa încă vreo două zile, când a simţit că nu mai poate să respire. A venit ambulanţa după vreo trei ore. I-au pus oxigen şi şi-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, şi-a revenit. A fost mutat în salon şi se discuta chiar de externare, când brusc, situaţia s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut nişte cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a povestit fratele său Ianis pentru Obiectiv de Suceava.

Nicu Urzica făcea parte dintr-o comunitate de credincioşi din Edgware, nord-vestul Londrei şi cânta în corul bisericii penticostale Emanuel. Comunitatea a strâns câteva zeci de mii de lire sterline, printr-un apel de ajutor pe pagina GoFundMe, pentru repatrierea corpului neînsuflețit. Era singurul sprijin al familiei sale, muncind pentru a-şi întreţine soţia şi pe cei opt copii.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!