Raed Arafat cere ca testarea pentru COVID-19 să devină obligatorie

De Unica.ro, pe

Secretarul de stat Raed Arafat a declarta, marți 14 septembrie, că personalul din structurile esențiale va fi obligat să se testeze dacă nu s-a vaccinat anti-COVID-19.

„Nu e vorba numai de tine, ci că ești funcționar într-o structură esențială. Dacă te îmbolnăvești și vă îmbolnăviți între voi și mergeți acasă, nu mai are cine să lucreze. Dacă nu e vaccinarea obligatorie, trebuie măcar să te testezi periodic. (…) Cine nu vrea să se vaccineze, cel puțin trebuie să se testeze periodic în instituții cu expunere publică și unde avem personal care nu poate să plece acasă, să stea în carantină 14 zile sau să moară, cum a murit un pompier acum câteva zile de 44 de ani nevaccinat. Acești oameni sunt expuși. Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”, a spus Arafat, la Antena 3.

În plus, secretarul de stat a precizat că în cazul în care personalul medical se va infecta cu SARS-CoV-2, nu va mai avea cine să îngrijească bolnavii sau persoanel care au nevoie de ajutor medical.

Tot în cursul zilei de marți, fostul ministru al Sănătății,  Nelu Tătaru, a spus că îi va propune premierului Florin Cîțu să introducă vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de oameni.

„Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival”, a spus Tătaru.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!