Peste 15.000 de cazuri noi de COVID, în ultima săptămână, dublu față de ultima raportare. Rafila atrage atenția: „Numărul cazurilor va crește”. Va trebui să purtăm, din nou, măști de protecție?

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, că au fost raportate aproape 15.000 de cazuri noi de COVID în ultima săptămână (4-10 iulie), dublu față de raportarea anterioară, în medie fiind vorba despre 2.100 de cazuri pe zi.

Potrivit ministrului Sănătății, 2.717 de cazuri dintre cele aproape 15.000 înregistrate în ultima săptămână – un procent de aproape 20% – sunt cazuri de persoane reinfectate cu COVID-19, anunță Libertatea.

„Este un trend așteptat. Părerea noastră este că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, apoi situația se va stabiliza”, a explicat Alexandru Rafila într-o conferință de presă. El a menționat că tulpina Omicron este dominantă.

Legat de revenirea la folosirea măștilor de protecție, ministrul Sănătății a explicat că nu are dreptul legal să decidă acest lucru, dar a accentuat că recomandă purtarea măștii pentru siguranța oamenilor.

„Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o, este important ca lumea sa conștientizeze necesitarea utilizării măștii”, a declarat Rafila.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!