Partenera de viață a lui Sorin Oprescu, demisă de la conducerea Spitalului Universitar

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Duminică, 22 martie 2020, 13:13

Managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, Adriana Nica, a fost demisă din funcție de ministrul Sănătății.

Decizia a venit în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului Sănătății

„Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020. Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical. De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Citeşte şi: Statistici: Tinerii adulți ar fi mai predispuși infectării cu coronavirus

Funcția de manager al Spitalului Universitar a fost preluată de medicul Cătălin Cârstoiu care a mai condus Spitalul Universitar înainte ca Adriana Nica să fie numită manager.

sursa foto – facebook.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!