Statistici: Tinerii adulți ar fi mai predispuși infectării cu coronavirus

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 19 martie 2020, 12:07

Conform unor noi constatări ale specialiștilor, adulții tineri sunt destul de vulnerabili în fața noului coronavirus. Deși informațiile inițiale ale experților din China subliniau faptul că persoanele în vârstă ar fi mai expuse îmbolnăvirii, noi dovezi din SUA și Europa arată contrariul.

În Italia, țara din Europa lovită cel mai puternic de pandemie, aproximativ un sfert din cei 28.000 de pacienți cu Covid-19 au vârste cuprinse între 19 și 50 de ani. Astfel de tendințe au fost observate și în SUA, unde, din primele 2.500 de cazuri, aproape 705 aveau vârste cuprinse între 20 și 44 de ani. Între 15% și 20% dintre aceștia au ajuns la spital, iar 4% au avut nevoie de terapie intensivă, potrivit mediafax.ro.

Citeşte şi: Efectele ibuprofen asupra persoanelor infectate cu coronavirus

Pentru a observa evoluția bolii Covid-19, Clement Chow, asistent profesor la Universitatea de Genetică din Utah, diagnosticat și el cu această maladie, și-a documentat parcursul bolii pe o rețea socială.

“Sunt tânăr, nu sunt în  categoria de risc, dar cu toate acestea sunt la Terapie Intensivă și am o formă severă de boală. Chiar nu știm multe despre acest virus”, a scris Chow, pe 15 martie într-o postare pe Twitter. Potrivit mesajelor postate pe Twitter, Chow a avut febră ușoară timp de câteva zile, apoi o tuse puternică și acest lucru a dus la insuficiență respiratorie. În urma testelor pentru depistarea coronavirusului, bărbatul a fost confirmat pozitiv și a fost trimis la Terapie Intensivă pentru a fi ventilat artificial.

Chiar dacă tinerii ar fi mai expuși îmbolnăvirii, riscul de deces este mai ridicat în cazul persoanelor vârstnice.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!