Efectele ibuprofen asupra persoanelor infectate cu coronavirus

De Unica.ro, pe
Ministerul Sănătății a explicat, pe pagina sa de Facebook, despre efectele pe care ibuprofen le are asupra persoanelor care au fost infectate cu #coronavirus. 

Conform reprezentanților Ministerului, până în prezent nu au fost făcute teste privind efectele administrării de ibuprofen asupra pacienților cu Covid-19.

De asemenea, ei spun că specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății sunt în proces de evaluare a efectelor administrării acestui medicament la pacienții infectațI cu #coronavirus. Ipotezele emise de experți francezi au avertizat asupra unor posibile efecte adverse, notează HotNews.

Pe 17 martie 2020, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunțat că nu există dovezi suficient de puternice că ibuprofen agravează COVID19, susține Ministerul Sănătății. Până la apariția de noi date științifice, aceștia au actualizat recomandările privind tratamentul simptomelor infecției cu coronavirus.

Cu excepția cazurilor în care un medic recomandă explicit altceva, este recomandat paracetamolul. În postarea Ministerului Sănătății se mai arată că același ghid le recomandă pacienților aflați în tratament cu ibuprofen să nu întrerupă administrarea ibuprofenului fără consultarea medicului.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!