OMS: Ce țară ar putea deveni noul epicentru al pandemiei cu coronavirus

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 25 martie 2020, 15:54

Organizaţia Mondială a Sănătăţii constată o accelerare îngrijorătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite ale Americii.

Astfel, SUA ar putea deveni noul epicentru al pandemiei, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, potrivit Agerpres.

„Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial. SUA au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate”, a declarat Margaret Harris.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul persoanelor decedate crește îngrijorător

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA. Dintre acestea, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a declarat Margaret Harris în faţa presei.

În SUA, deși până miercuri au fost raportate 53.013 de persoane infectate cu noul coronavirus și 686 de decese, numărul real al cazurilor ar putea fi mult mai mare.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi, într-o postare pe Twitter, dificultăţile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că „piaţa mondială … a înnebunit” şi că guvernului federal „nu îi este uşor” să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie.

sursa foto -123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!