O braziliancă a fost prinsă cu un kilogram de cocaină în stomac pe Aeroportul Otopeni

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 18 februarie 2022, 15:38

O femeie din Brazilia a fost prinsă de polițiștii de frontieră, pe Aeroportul Otopeni, din București, cu un kilogram de cocaină în stomac.

Brazilianca, în vârstă de 48 de ani, a venit luni, 14 februarie, din Sao Paolo în România, iar polițiștii au decoperit că femeia ingerase o cantitate importantă de droguri de mare risc. Ea a fost transportată la un spital din Bucurști, unde, în perioada 15 – 17 februarie a eliminat substanțele interzise. Drogurile erau ambalate în mai multe pachete mici, iar dacă unul s-ar fi spart în corpul femeii, aceasta ar fi putut deceda.

Femeia va fi prezentată la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La data de 17.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 14.02.2022, persoana în cauză s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă și, în urma controalelor dar și a analizelor de risc efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României.

În acest context, inculpata a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 – 17.02.2022, a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină.

Citeşte şi: Oreste Teodorescu, prins la volan sub influența drogurilor

În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al lucrătorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor – Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție – se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră, potrivit Antena 3.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!