Nelu Tătaru, noi măsuri ce ar putea fi luate pentru bolnavii de COVID-19 asimptomatici

De Unica.ro, pe
Nelu Tătaru a declarat în cadrul unei vizite oficiale că se iau în calcul noi măsuri cu privire la persoanele bolnave de COVID-19 care nu prezintă simptomele specifice bolii. 

Ministrul Sănătății a spus este posibil ca persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar care nu prezintă simptome, să stea acasă, sub supravegherea medicului de familie, dacă rata de transmitere comunitară va fi “joasă”.

“Am fost la a doua perioadă de măsuri de relaxare. Nu poţi face în acelaşi timp, să creşti riscul. Am dat măsurile de relaxare. Este deja o perioadă în care sunt nişte riscuri. Dând voie în locuri libere unor persoane pe care le ştim infectate, creşte acest risc. În măsura în care vom avea transmitere comunitară joasă, gândim şi asimptomaticii acasă, sub supravegherea medicilor de familie”, a spus ministrul în cadrul unei vizite la Mioveni, unde evaluează situaţia unităţii sanitare din localitate, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Nelu Tătaru, despre vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

Primul concert în aer liber din pandemie, în România. Când și unde va avea loc

Nelu Tătaru, despre ridicarea măsurii de autoizolare la întoarcerea în țară

De asemenea, Nelu Tătaru a vorbit și despre ridicarea măsurii de autoizolare la întoarcerea în țară, dar a precizat că acest lucru ar putea fi posibil doar în cazul statelor cu o rată mică de cazuri noi de COVID-19.

″În măsura în care vedem că acel stat are rată mică de cazuri noi la mia de locuitori, gândim prin reciprocitate, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere. Dar încă nu este momentul. În această perioadă analizăm momentul şi veţi vedea spre 15 iunie şi deciziile luate. (…) Da, avem cele 14 zile”, a explicat Nelu Tătaru.

De asemenea, acesta a adăugat faptul că doreşte să preia coordonarea “strict medicală” a spitalelor, dar a precizat că acestea vor rămâne la autorităţile locale.

Sursă foto: profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro