Nelu Tătaru, despre vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19. Acesta a explicat cî este recomandabil ca populația să se vaccineze, însă nu poate fi introdusă obligativitatea.

„Un posibil vaccin toată lumea îi dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu. Ca și vaccinul antigripal, ca și vaccinul anti-COVID, le recomand”, a afirmat Tătaru la Digi 24.

Citește GRATUIT numărul de iunie al Revistei Unica în format electronic!

„Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel național, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aș face vaccinare obligatorie. Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de testare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a mai spus ministrul Sănătății, citat de Mediafax.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro