Ministerul Sănătății: „Măștile cu supapă nu sunt recomandate în contextul pandemiei”

De Unica.ro, pe

Reprezentanții Ministerului Sănătății au tras un semnal de alarmă cu privire la portul unui anumit tip de măști de protecție împotriva infectării cu SARS-CoV-2. Este vorba despre măștile cu supapă, car nu sunt recomandate utilizării în contextul pandemiei.

Citeşte şi: Ce spune Raed Arafat despre legea vaccinării obligatorii împotriva SARS-CoV-2

„Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei. Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Oficialii din cadrul Ministerului Sănătății au făcut, în cadrul aceleiași postări, și o precizare legată de tipurile de măști anti-COVID-19 recomandate:

„Tipurile de măști recomandate sunt:

  • Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
  • Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
  • Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;
  • Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.”

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!