Medicul român care a făcut falsul anunț despre primul caz de variola maimuței la noi a fost internat la Psihiatrie

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 23 mai 2022, 17:20

Medicul din Rădăuți care a transmis pe rețelele de socializare că în România s-a depistat primul caz de infectare cu virusul “variolei maimuței”, a ajuns la Psihiatrie, după ce a ieșit la iveală că respectivul caz era unul de varicelă.

Medicul ar fi avut o dispută cu colegii din secția medicală și era foarte supărat pe conducerea Spitalului.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Olivia Ioana Vlad, a dezmințit informația lansată pe Facebook de medicul Andi Agrosoaie, cu privire de presupusul prim caz de variola maimuței din țară.

Citeşte şi: Ce măsuri ia România pentru a preveni variola maimuței

Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava infirma aceasta suspiciune, pe raza județului Suceava, nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de  îmbolnăvire.

Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic si epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acesta boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat si prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței – a transmis directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, potrivit Antena 3.

Citește și: Câte cazuri de variola maimuței a depistat OMS până acum: „Nu este la fel de contagios precum COVID-19”

Se pare că medicul care a făcut anunțul fals era foarte supărat pe instituția medicală unde lucrează și după cearta cu colegii, a plecat de acolo pentru a se ascunde într-o mașină de Salubritate. Medicul a fost internat la Psihiatrie.

A avut o atitudine mai agresivă la adresa unor colegi, unele ieșiri, iar acum este internat”, a declarat managerul Spitalului, Dan Vatră.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!