Mai mulți români ar fi dați dispăruți în urma prăbușirii ghețarului din Alpii italieni. 6 oameni au murit, 9 sunt răniți

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 04 iulie 2022, 10:54

Bucăți mari dintr-un ghețar s-au prăbușit duminică în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi-record. Accidentul a avut loc pe Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, între regiunile Trento și Veneto, și a dus la moartea mai multor persoane.

„Cel puțin 6 persoane au fost ucise duminică, atunci când un ghețar s-a rupt și a alunecat pe versantul muntelui din Alpii italieni”, au declarat serviciile locale de salvare. „Nu s-a putut stabili imediat câți turiști erau în zonă sau dacă lipsește vreunul”, a declarat Walter Milan, purtătorul de cuvânt al Corpului național de salvare alpin, cel care a făcut public bilanțul deceselor și al răniților, conform Libertatea.ro

Mai mulți români s-ar afla printre persoanele dispărute, conform lui Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecție civilă, relatează agenția italiană ANSA, citată de Libertatea.ro. Printre cei 16 dispăruți ar fi și italieni, germani și cehi.

„Situația evoluează. Este dificil în prezent să dăm o explicație exactă a ceea ce s-a întâmplat. Oricum, îl informez constant pe șeful Departamentului de Protecție Civilă, Fabrizio Curcio”, a mai declarat Giapaolo Botaccin.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!