Israelul intră în carantină pentru a doua oară. Ce măsuri se vor impune

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 14 septembrie 2020, 10:54
Israelul este prima țară din lume care va impune carantină pentru a doua oară la nivel național, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant. 

Autoritățile din Israel au decis reinstalarea stării de urgență începând cu data de 18 septembrie, de la ora locală 14.00, în ajunul sărbătorii Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc). Timp de trei săptămâni, la nivelul întregii țări se vor impune noi măsuri menite să prevină răspândirea infectării cu noul coronavirus.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Ce măsuri se vor lua în Israel

Printre primele restricții se numără interzicerea deplasării pe o rază mai mare de 500 de metri de locuință. Nu vor mai fi permise adunările cu mai mult de zece oameni în spațiile închise, iar în exterior numărul maxim permis va fi de 20. Alte spații comerciale în afară de magazinele alimentare și farmacii vor fi închise. În schimb, aeroportul din Tel Aviv va rămâne deschis, potrivit Digi24.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu un bărbat la 14 ore după ce a fost vaccinat anti-COVID-19

„Ştiu că aceste măsuri vor implica un preţ ridicat pentru noi toţi. Nu acestea sunt sărbătorile cu care ne-am obişnuit. Şi desigur că nu vom putea sărbători cu familiile noastre extinse” – a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Până în prezent, în Israel au fost înregistrate aproximativ 37. 480 de cazuri la 9.2 milioane de locuitori. Dintre cei care s-au îmbolnăvit de COVID-19, 1.119 și-au pierdut viața.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!