Video Bucuroși că au salvat un pacient cu Covid-19, medicii din Craiova au încins o horă în curtea spitalului

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 10 aprilie 2020, 11:21

Personalul medical de la Spitalul Victor Babeș, din Craiova, au dansat pe muzică populară joi, chiar în curtea spitalului, de bucurie că au salvat un pacient infectat cu noul coronavirus.

Filmarea, postată pe rețelele de socializare a stârnit un val de controverse în rândul internauților.

În cursul zilei de joi, pe pagina de Facebook a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova a apărut un un filmuleț, de 30 de secunde, în care medici și asistente fac hora în curtea spitalului. Se pare că personalul medical sărbătorea salvarea unui pacient cu coronavirus.

„Totul a durat 30 de secunde. Oamenii au păstrat distanța între ei”, a declarat Adina Turcu, șefa spitalului, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Cum se apără medicii care au demisionat în plină pandemie de coronavirus

Adina Turcu a explicat că hora a fost o manifestare de bucurie pentru că s-a reușit salvarea unui pacient cu coronavirus, internat din 6 martie, cu mai multe comorbidități. Pacientul a fost internat timp de 32 de zile și s-a aflat de mai multe ori în stare critică, fiind nevoit să petreacă 7 zile la terapie intensivă. Potrivit șefei spitalului, salvarea pacientului a fost calificată drept o adevărată performanță medicală. Pacientul, care urmează să fie externat în cursul zilei de joi, a urmărit de la fereastra salonului hora din curte, a mai spus Adina Turcu.

Video Bucuroși că au salvat un pacient cu Covid-19, medicii din Craiova au încins o horă în curtea spitalului

Clipul postat pe Facebook i-a înfuriat pe unii internauți.

„Voi ați innebunit cu toții? Cum să vă vină să dansați când lumea suferă în clădirea de lângă (ca să nu zic că pacienții poate mor, fără să își mai vadă familia) Îmi veți zice că au echipament, deci nu se pot contamina. Pai acum tot acest echipament trebuie pus la pubela, pentru că s-au atins reciproc. Dar bine, poate în România ne permitem să facem risipă. În Franța nu ne permitem așa ceva…”, a criticat cineva.

Au fost și comentarii pozitive venite din partea oamenilor:

„Bravo lor!!! Prefer să-i văd făcând o hora decât cum demisionează! Au nevoie de sprijin psihic și moral! Au nevoie de ceva care să le dea un pic de energie să continuie. Voi v-ați pus în locul lor? Credeți că le e ușor știind că în orice moment se pot transforma în pacienți?” sau „Se mai relaxează și ei un pic! Numai în pielea lor să nu fim! Să nu-i judecăm! Trebuie să ieși un pic din registru!”, au comentat internauții.

Glumele, bineînțeles, nu au întârziat să apară: „Respect personalului medical! Faceți posibilă implementarea tratamentului în toate spitalele din tara!”

 

 

surse foto – 123rf.com, captura video

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!