Doliu la Colegiul Militar din Craiova după moartea unui elev de 16 ani

De Unica.ro pe

Reprezentanții Colegiului Național Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova își exprimă regretul după moartea unui elev de numai 16 ani, pe nume Iosif.

Acesta participa la Școala de Vară organizată de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale, în garnizoana Constanța, și se afla în timpul liber alături de colegii săi și profesorul însoțitor, când a dispărut în apele mării. Au fost chemați de urgență pompieri, scafandri, medici și polițiști, însă, din păcate, Iosif nu a putut fi salvat. Se întâmpla marți, 28 mai, după-amiază. 24 de ore mai târziu, trupul lui Iosif a fost detectat de sonar pe fundul mării, la 250 de metri de mai, foarte aproape de locul unde dispăruse.

În cursul zilei de joi, 30 mai, Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” a transmis un mesaj în memoria lui Iosif:

”Un suflet preschimbat în înger ne privește acum de unde marea se uneşte cu cerul. Valurile nemiloase ale mării au zdrobit în vârtejul lor speranțele unui tânăr pandur abia când începuse să descopere puterea visului frumos. Au stins povestea unui suflet pur, unindu-l cu eternitatea.

Povestea pandurului Iosif a început în septembrie 2018, când a păşit hotărât şi, în acelaşi timp, plin de emoţie, în Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova.

Sensibilitatea, creativitatea şi seriozitatea cu care a abordat fiecare dintre proiectele sale au dus la rezultate deosebite atât în activităţile extracurriculare cât şi la concursurile şi olimpiadele şcolare. De la calificarea la naţionala de religie, de la relaţiile de prietenie sau bună colegialitate pe care le-a avut cu cei din generaţia lui sau cu ,,fraţii” mai mari din familia vladimireştilor, până la aplauzele pe care le-a primit de fiecare dată când urca pe o scenă sau cânta colegilor fie că era în companie sau în foişorul din curtea şcolii, Iosif transmitea candoare, o blândețe aparte, un zâmbet desprins din soare. Acordurile sale de chitară, vocea sa caldă vor reverbera mereu în inimile noastre.

Chipul lui luminos zâmbea a bine, a frumos, a iubire. Generozitate, optimism, simplitate, sinceritate, inocență. Noblețe. Acesta a fost copilul, elevul, colegul și prietenul nostru special Iosif. O mare de lumină îți așternem în drumul tău spre cer.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro