Ce spune Ministerul Sănătății despre primul caz de hepatită acută de origine necunoscută depistat în România

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 aprilie 2022, 11:49

Ministerul Sănătății a vorbit despre primul caz de hepatită acută de origine necunoscută identificat în România. Cazul vizează o fetiță, în vârstă de 5 ani, din București – Ilfov. Copilul este internat în spital, dar starea sa este stabilă.

Cazul raportat de România este al unei fetiţe de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primeşte medicaţie simptomatică şi este în continuare spitalizat.

Copilul nu a călătorit în străinătate şi nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiţia OMS de caz probabil, care se referă la insuficienţă hepatică, transaminaze >500 UI şi icter la un copil la care nu există markeri de infecţie virală hepatică – a precizat, luni seara, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă, potrivit Hotnews.ro.

Citește și: Cum îți dai seama că ai hepatita C

Reprezentanții OMS pentru Europa au raportat că până la data de 21 aprilie, 169 de cazuri de hepatită de cauză necunoscută au fost înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani. Cazurile au prezentat insuficiență hepatică și niveluri ridicate ale enzimelor ce indică citoliză hepatică și icter, iar ca simptome au fost semnalate problemele gastrointestinale – dureri abdominale, diaree și vărsături, precum și niveluri crescute de enzime hepatice. Potrivit OMS, virusurile obișnuite care provoacă hepatita virală acută – A, B, C, D și E – nu au fost detectate în aceste cazuri.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!