Ce au în comun cele 13 state din lume în care nu a ajuns pandemia de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 24 august 2020, 16:15
În timp ce majoritatea țărilor se luptă cu pandemia de COVID-19, în 13 state din lume virusul ucigaș nu a ajuns încă. Pe lângă poziționarea geografică avantajoasă, toate au luat măsuri stricte de prevenire a răspândirii noului coronavirus. 

Peste 23 de milioane de persoane din întreaga lume au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar dintre acestea, peste 800.000 și-au pierdut viața în urma îmbolnăvirii. Totuși, de la începutul pandemiei de COVID-19, 13 state au reușit să se ferească de coronavirus și nu au raportat niciun caz.

Această reușită se datorează în mare parte poziției lor geografice avantajoase, aproape toate fiind țări insulare, mai puțin populate. În plus, autoritățile au impus restricții dure încă de la început și și-au menținut poziția pe parcursul ultimelor luni, atunci când a fost necesar.

Insulele Marshall, Samoa, Insulele Solomon, Vanuatu, Tuvalu, Tonga, Kiribati, Turkmenistan, Statele Federate ale Microneziei, Nauru, Palau, Insulele Cook, Niue, sunt cele 13 state fără COVID-19. În afară de Turkmenistan, care se află în Asia Centrală, celelalte state se situează în Oceanul Pacific, potrivit businessinsider.com.

Ce au în comun cele 13 state din lume în care nu a ajuns pandemia de COVID-19

Multe dintre ele și-au închis granițele, au declarat stare de urgență dinainte să aibă un prim caz sau au restricționat călătoriile, pentru a ține pandemia de coronavirus departe. Mai mult, au impus măsuri de protecție, cum ar fi distanțarea fizică, dezinfectarea sau purtarea măștilor, pe care le-au respectat cu strictețe.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!