Primul câine depistat pozitiv cu coronavirus a murit

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 18 martie 2020, 13:38

Un câine din rasa Pomeranian, depistat pozitiv cu coronavirus, care fusese carantinat în februarie şi eliberat în weekendul trecut, a decedat.

Autorităţile din Hong Kong au confirmat miercuri că acesta a murit în cursul zilei de luni.

Câinele a fost supus testului după ce stăpâna sa, Yvonne Chow Hau Yee, de 60 de ani, fusese depistată pozitiv, în februarie, şi a fost introdus în carantină pentru că teste repetate dăduseră ca rezultat „slab pozitiv”, potrivit thesun.co.uk.

Chow Hau Yee nu a fost de acord ca animalului să i se facă autopsia, potrivit unui reprezentant al Departamentului pentru Agricultură şi Piscicultură din Hong Kong. Așadar, nu se poate determina cu exactitate dacă virusul COVID 19 a fost cauza morţii animalului.

Citeşte și: Un câine a fost infectat cu coronavirus. Primul caz de transmitere al virusului de la om la animal

Reprezentanții OMS susțin că, momentan, nu există dovezi care să susțină ipoteza conform căreia animalele pot fi infectate cu 2019-nCoV.

“Proprietarii nu trebuie să se alarmeze și să-și abandoneze animalele de companie. Este foarte important ca fiecare deținător de câini sau pisici să acorde o atenție deosebită igienei și să nu-și sărute animalele”, au spus autoritățile din Hong Kong.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!