Autoritățile au decis: Circulația va fi interzisă după ora 22.00, iar cazarea la munte urmează să fie limitată la 70% din capacitatea pensiunilor și hotelurilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 10 martie 2021, 14:47
După avertismentul transmis ieri de președintele Klaus Iohannis, iată că astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, dar și câteva decizii noi.

Astfel, CNSU a hotărât ca circulația în afara locuinței să fie interzisă după ora 22.00, iar cazarea în pensiunile și hotelurile de la munte să fie limitată la 70% din capacitate. Măsurile intră în vigoare de duminică, 14 martie.

CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00. Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă”, au transmis autoritățile.

Poliția locală revine sub coordonarea primăriilor

În aceeași hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) mai apare o schimbare importantă. Conform Digi24.ro, poliția locală revine în coordonarea primăriilor, iar jandarmii se întorc la paza obiectivelor.

Măsurile urmează să fie aprobate în ședința de guvern.

FOTO – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!