Atenție la iritațiile apărute pe piele! Pot fi un simptom al infecției cu coronavirus

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 27 aprilie 2020, 20:23

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la existența unui posibil nou simptom al bolii Covid-19: iritațiile și leziunile apărute pe piele.

Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franţa a avertizat, într-un comunicat de presă citat de BFMTV, asupra simptomelor care pot apărea, la nivelul epidermei, pe piele în cazul infectării cu noul coronavirus.

„Un grup de WhatsApp, format din peste 400 de dermatologi, organizat de SNDV, s-a vorbit despre leziuni ale pielii care ar putea fi asociate cu alte simptome de Covid”, se arată într-un comunicat de presă publicat de acest sindicat al medicilor, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Medic urolog: 30% dintre pacienții cu Covid-19 dezvoltă insuficiență renală acută

Potrivit SNDV, aceste simptome sunt: acrosindroame (pseudo-degerării la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii uneori dureroase şi a unor episoade trecătoare de urticarie.

Medicii susțin că, la fel ca în cazul oricărei alte viroze, COVID-19 este un tip de afecțiune în urmă căreia pot apărea manifestări pe piele, sub formă de iritaţii.

„Ca orice viroză, acest virus poate să aibă manifestări cutanate virale sub formă de diverse leziuni roșii, iritație, leziuni în pete, leziuni care se încrețesc, ca și cum ai face o arsura la soare, discontinuă, neomogenă sau iritații mai grave, numite vasculite – anumite vase din suprafața pielii se pot necroza și apare insuficiența respiratorie acută. Pielea suferă și din cauza insuficienței respiratorii generale, și din cauza acestei vasculite induse de boală”, a spus Dr. Luminița Marinescu, medic primar dermatolog, potrivit stirileprotv.ro.

Iritația pielii semnalează prezența bolii doar dacă apar și celelalte simtome.

„Manifestări pe piele asociate cu tuse, febră, insuficiență repiratorie, pot să le consideri că făcând parte din tabloul clinic al virozei COVID-19”, a completat medicul dermatolog.

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!