Guvern: Asistenţii sociali vor primi câte 1.150 lei pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile

De Unica.ro, pe

Peste 38.000 de asistenţi sociali vor primi din partea Guvernului câte 1.150 de lei pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile și pentru a fi distribuite pachete alimentare şi de igienă

„Prima măsură este aşteptată de către beneficiarii pachetelor alimentare, pachetelor de igienă corporală în număr de peste 1.200.000 de beneficiari. (…) Şi apoi două tranşe de pachete alimentare, adică peste 2.400.000 de astfel de pachete”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, după ședința de Guvern de joi seara.

Citeşte şi: Cine va primi măști de protecție gratis de la Guvern

„Vor fi folosite pentru pachetele alimentare 35.000 de tone de făina albă de grâu, 10.000 de tone de conserve de carne de vită şi 6.000 de tone de onserve de carne de porc. Pachetele de igienă corporală vor fi distribuite din 4 iunie, iar pachetele alimentare vor ajunge la cei vulnerabili începând cu 15 iunie. Vor primi aceste pachete cei care au venit minim garantat pentru acordarea ajutorului social”, a mai spus Boloș, potrivit Mediafax.

În plus, autorităţile vor mai acorda aproximativ 1000 de lei asistenţilor sociali care au avut grijă de cei care se află în centre rezidenţiale (persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi).

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. 

„Guvernul României a aprobat pentru o altă categorie importantă de personal care s-a implicat în sprijinul persoanelor vârstnice, este vorba de 38 de mii de asistenţi sociali care vor beneficia de acest stimulent de risc social cu o valoare de 1.150 de lei, un efort de 45 de milioane de lei. Spijinul se acordă o singură dată în sumă fixă”, a adăugat Marcel Boloș.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!