ANPC cere retragerea produselor de panificație nepreambalate din magazine

De Unica.ro, pe

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) cere interzicerea comercializăii pâinii și a produselor de panificație nepreambalate prin autoservire.

Solicitarea vine în contextul în contextul crizei sanitare, aceste produse fiind o posibilă sursă de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Pe ce suprafețe poate rezista coronavirusul chiar și 28 de zile

Specialiștii recomandă doar achiziționarea produselor ambalate și îndeamnă populația să nu atingă alimentele din magazine fără mănuși. Potrivit uni studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din București, obiceiul de a testa prin palpare calitatea produselor alimentare neambalate (pâinea – dacă este proaspătă, legumele și fructele – dacă sunt coapte sau lovite) este unul periculos și ne-ar putea îmbolnăvi. Studiile au arătat că virusul rezistă pe pâinea neambalată chiar și opt ore.

Din acest motiv, ANPC a cerut ca toate produsele de panificație să fie ambalate sau să existe un vânzător dedicat care să îi servească pe clienți.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Prin acest ordin încercăm să eliminăm autoservirea consumatorilor cu pâinea care nu este preambalată şi, de asemenea, obligăm profesioniştii să informeze cât mai corect, complet şi precis consumatorii privind acele substanţe sau produse care pot cauza alergii”, a declarat Eduardt Cozminschi, Preşedinte ANPC, potrivit stirileprotv.ro.

Momentan se așteaptă răspunsul experților de la Bruxelles, iar dacă solicitarea va fi aprobată, normele vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!