Peste 1.700 de români, amendați pentru că au ieșit din case, noaptea, fără motiv

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 24 martie 2020, 15:09

Peste 1.700 de persoane care au încălcat măsura restricționării circulației au fost depistate și sancționate în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanței militare nr. 2 din 2020, conform Poliției Române.

“În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel național, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației în intervalul orar 22.00-06.00. De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale. Nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantina care au părăsit locația în care au fost plasate”, se arată într-un comunicat publicat pe polițiaromână.ro.

Citeşte şi: Iohannis scoate armata pe străzi! „Recomandările pentru cetățeni devin obligații!”

Autoritățile au mai reamintit că, în conformitate prevederilor Ordonanței militare nr. 2, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, persoanele izolate la domiciliu care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!