Activistă LGBTQ+, asasinată în Rusia

De Unica.ro, pe
Yelena Grigoryeva, o cunoscută activistă din Rusia, a fost asasinată în Sankt Petersburg.

Corpul femeii de 41 de ani a fost găsit de autorități într-o pădure din apropierea locuinței sale. Conform BBC, Yelena Grigoryeva primise în ultima perioadă amenințări cu moartea, ca urmare a protestelor la care participa în mod constant.


Poliția a deschis o anchetă privind moartea brutală a femeii, însă autoritățile nu au confirmat faptul că decesul ei ar avea legătură cu protestele la care participa sau cu amenințările pe care le-ar fi primit.

Yelena Grigoryeva era activistă pentru drepturile persoanelor LGBTQ+, însă de-a lungul anilor a protestat și pentru anexarea Crimeei la Rusia, dar și pentru tratamentul deținuților din închisorile rusești.

Acesta este al doilea caz public de asasinat asupra unui activist din Rusia, după ce în ianuarie 2018 Konstantin Sinitsyn, activist al opoziției, 53 ani, a fost găsit mort în apropierea casei sale.

Anul trecut în august zeci de activiști LGBTQ+ din Rusia au fost arestați în timpul unui protest din Sankt Petersburg, fiind acuzați de propagandă gay și de promovarea drepturilor minorităților sexuale.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!