Veganismul, cel mai popular trend în materie de alimentație

De Oana Dinu, pe
La dietele vegane recurg tot mai mulți oameni, din toată lumea, iar specialiștii cred că anul 2019 va fi anul veganismului. 

Regimul alimentar bazat pe excluderea produselor de origine animală este cel mai popular trend, susțin publicații prestigioase precum Forbes și The Economist. Vânzările de produse vegane au avut o creștere considerabilă în 2018, iar postările despre mâncarea vegană sunt în top pe social media, conform stirileprotv.com.

”Forbes și The Economist, dar și alte numeroase publicații, susțin că veganismul este cel mai popular trend, cu vânzări de peste două miliarde de dolari, cu o creștere generală de 8% și un spor de 17% doar în China. Factorii care dictează acum pe piață sunt sănătatea, sustenabilitatea și compasiunea. Oamenii au tot mai multe temeri legate de carne, așa că se îndreaptă către un stil de viață mai sănătos, bazat pe fructe și legume”, a declarat Christine Lusita, nutriţionist.

Oamenii sunt tot mai preocupați de dieta zilnică, spre bucuria magazinelor și a restaurantelor care au la vânzare produse vegane. Cifrele de afaceri cresc direct proporțional cu numărul celor care testează alimentele vegane și se hotărăsc să adopte acestă dietă.

“Indiferent dacă oamenii trec la veganism din considerente etice, legate de sănătate sau pentru că sunt îngrijoraţi de schimbările climatice, vedem că tot mai mulţi oameni includ mâncăruri vegane în dieta lor, chiar dacă poate nu trec toţi la veganism”, a declarat Joyce de Brevannes, director marketing alimentară.

Veganismul este, prin definiție, diferit de vegetarianism. Acesta presupune și excluderea produselor vestimentare sau accesoriilor din piele de animal sau consumul de alimentelor provenite de la viețuitoare, cum ar fi mierea și ouăle.

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!