Beneficiile apei asupra trupului

De Lumea Femeilor, pe

În vara asta ţi-ai propus să arăţi proaspătă şi strălucitoare? Tot ceea ce trebuie să faci pentru a te menţine în formă în această perioadă este să apelezi la apă şi la puterile ei miraculoase

Răsfaţă-te cu gheaţă

Soarele străluceşte din ce în ce mai tare. Pielea ta are nevoie de hidratare şi de protecţie împotriva razelor ultraviolete. Pentru a evita deshidratarea şi pentru a-ţi păstra pielea netedă şi fină, ai nevoie de apă. În fiecare seară pregăteşte-ţi pentru dimineaţă un suport plin cu cuburi de gheaţă. Dimineaţa, după ce te demachiezi, plimbă cuburile de gheaţă peste faţă, gât şi decolteu. Gheaţa înviorează, pune sângele în mişcare şi conferă fermitate pielii. Lasă apa să fie absorbită în profunzime fără să foloseşti prosopul.

De câte ori ai ocazia la serviciu sau în vacanţă, nu uita să-ţi stropeşti faţa cu apă rece din abundenţă. Numai aşa vei putea păstra un nivel optim de hidratare a ţesuturilor în perioada verii.

Bea cât mai multe lichide

Cel mai uşor mod de a spori volumul de apă din organism constă în consumul mare de lichide. Apa este esenţială pentru organism şi pentru sănătatea lui. În acest sezon cald este vital să bei cât mai multe lichide, în special apă. Bea în mod regulat apă sau sucuri de fructe, chiar dacă nu îţi este sete.

Evită mesele copioase şi alcoolul, iar dacă pleci la drum pentru mai multe ore, aprovizionează-te cu fructe de sezon, în special cele care conţin mai multă apă. În apa din sticlă poţi adăuga puţină sare, pentru a compensa pierderile de săruri minerale prin transpiraţie.

Elimină treptat din alimentaţia ta din această perioadă produse cum ar fi: carnea, mezelurile şi brânzeturile grase. Obişnuieşte-te să consumi doar legume şi fructe proaspete, iaurturi şi supe răcoroase. În acest mod vei fi ferită de toxiinfecţiile alimentare (foarte întâlnite în acest anotimp).

Răcoreşte-ţi picioarele

Vară, căldură mare, excursii, plimbări în aer liber şi distracţie. Dar uneori, după o noapte de dans sau după o plimbare pe jos prelungită, simţi acea senzaţie supărătoare că picioarele-ţi refuză cu îndărătnicie să te mai susţină. Într-adevăr, din cauza căldurii, a mersului pe jos prelungit şi bineînţeles a încălţămintei inadecvate, uneori picioarele devin grele şi umflate.

În fiecare zi, când ai timp de lenevit, umple un lighean cu apă rece şi scufundă-ţi picioarele timp de 3 minute. Alternează cu apă caldă. Acest procedeu activează circulaţia sângelui. Pentru picioarele umflate, poţi folosi un decoct de frunze de nuc. În 3 litri de apă rece adaugă 450 g de frunze de nuc. Se fierb 10-15 minute. Se introduc picioarele în decoctul călduţ, se ţin 6-8 minute, după care se alternează cu o baie rece. Pentru ca pielea picioarelor tale să fie moale şi catifelată, după fiecare baie, unge-te cu o cremă hidratantă, iar împotriva transpiraţiei foloseşte o pudră pe bază de mentol.

Protejează-ţi părul

Razele solare atacă firul de păr uscându-l şi decolorându-l. Pentru a preveni astfel de situaţii neplăcute, pe perioada verii trebuie să foloseşti produse corespunzătoare care ajută părul tău să se păstreze mătăsos şi fin. În primul rând, cumpără doar produse care conţin filtre UV sau uleiuri protectoare.
De asemenea, clorul din piscine şi apa sărată a mării au efecte dezastruoase asupra părului. De aceea, imediat după ce ieşi din apa mării sau a piscinei, spală-te cu apă proaspătă şi cu un şampon pe bază de plante. Aplică-ţi o mască hrănitoare preparată de tine sau una cumpărată care conţine proteine naturale şi cheratină.

Înviorează-ţi porii

Păstrează un ambalaj gol de la un spray de corp pentru a-l folosi pe post de vaporizator. Toarnă în el apă minerală sau, pentru catifelare, ceai de mentă rece. Poartă vaporizatorul la tine în poşetă. Când simţi că soarele îţi arde faţa sau când căldura toridă te moleşeşte, împrospătează-ţi faţa cu ajutorul vaporizatorului.

Pentru a evita arsurile sau petele inestetice, nu uita să-ţi aplici înainte de a ieşi din casă o cremă protectoare cu factori UV.

Gheaţa te răcoreşte şi, în acelaşi timp, menţine elasticitatea pielii. Când cuburile de gheaţă sunt din apă minerală, efectul este sporit de aportul de săruri minerale.

Punând în practică această strategie cu apă, vei reuşi să faci faţă zilelor toride ale verii. Sunt metode simple, la îndemâna oricui. Important este să ţii cont de ele dacă vrei ca rezultatele să se vadă şi să-ţi păstrezi frumuseţea şi prospeţimea.

Foto: Shtterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!