Țara în care purtarea măștii va rămâne obligatorie până la găsirea unui vaccin anti-COVID19

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 10 iunie 2020, 15:53

Purtarea măștii este o necesitate în vremuri de pandemie, iar în unele țări acest lucru va rămâne valabil până la găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Ministrul Sănătății Salvador Illa a anunțat că purtarea măștii va rămâne obligatorie sub pedeapsa amenzii după ce măsurile de izolare vor fi ridicate complet în Spania și va continua să fie astfel până când virusul SARS-CoV-2 va fi învins definitiv, după cum arată Agerpres.

Un comunicat al ministerului lui Illa arată că persoanele care nu vor purta mască pe stradă, în locuri închise sau în magazine atunci când nu vor putea păstra distanța de 1,5 metri de ceilalți oameni vor risca o amendă de 100 de euro.

Citeşte și: Nelu Tătaru: „Vom avea o transmitere comunitară a coronavirusului”

În Spania, pandemia de COVID-19 a lăsat în urmă peste 27.000 de morți. Din 4 mai, s-a impus purtarea măștilor în mijloacele de transport în comun. Măsurile din starea de alertă vor fi ridicate din 21 iunie, însă purtarea măștii va rămâne obligatorie atâta timp cât nu există încă un vaccin sau un tratament împotriva noului coronavirus.

„Aceste măsuri care erau în vigoare în timpul stării de alertă vor rămâne până când vom fi învins definitiv virusul, adică până când vom dispune de o terapie eficace sau de un vaccin”, a explicat Illa, conform Libertatea.

Foto: 123rf.com, shutterstock.com, profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!