Rămâi tânără şi în formă

De Unica.ro, pe

Copii, serviciu, casă… chiar dacă acest ciclu se repetă obsedant zi de zi, învaţă să îţi rezervi puţin timp şi pentru tine. Un stil de viaţă sănătos te va ajuta să fii în formă la orice vârstă.
Avem câteva secrete care te vor scăpa de oboseală, te vor relaxa, dar mai ales te vor ajuta să fii mereu într-o formă bună.

Alege produse antirid adaptate nevoilor tale

Un ten tânăr, suplu şi neted este visul oricărei femei. Odată cu trecerea timpului însă pielea are nevoie de puţin ajutor din partea noastră, astfel încât, în rutina zilnică de îngrijire, crema obişnuită de zi va fi înlocuită cu una cu formulă antirid. Alege un produs pe bază de antioxidanţi, vitamina A şi agenţi hidratanţi, ingrediente care vor hrăni, vor întări ţesuturile şi vor ajuta la diminuarea ridurilor.

Delicată şi sensibilă, zona ochilor are nevoie de atenţie specială, aşa că, după fiecare demachiere, foloseşte un gel-cremă pe bază de vitamina C sau acizi din fructe şi aplică-l cu mişcări uşoare pentru a intra cât mai bine în piele. Ca să alungi oboseala şi senzaţia de pleoape grele, nu uita de remediile naturale, foarte eficiente – compresele călduţe cu ceai de muşeţel, tei sau albăstrele.

Piele fină şi multă prospeţime

Răsfaţă-ţi picioarele şi alungă senzaţia de oboseală cu un masaj reconfortant, făcut după baie, pe pielea încă umedă. Amestecă puţin ulei de măsline cu câteva picături de ulei esenţial de rozmarin şi aplică mixtura de sus până jos, prin masaj uşor. Dacă îţi simţi picioarele grele, relaxează-le timp de 10 minute într-un lighean cu apă caldă, în care ai pus un pumn de plante uscate şi suc proaspăt de lămâie.

Şi pentru ca pielea să aibă un tonus bun, foloseşte regulat cremele cu efect de supleţe şi proprietăţi anticelulită. Aplică-le în strat mai gros, apoi ciupeşte uşor pielea pentru a activa circulaţia sângelui. Ca să elimini celulele moarte, e bine ca, o dată pe săptămână, să foloseşti la duş un exfoliant bazat pe ingrediente naturale, care va curăţa delicat şi va pregăti pielea pentru aplicarea produselor hidratante. Pentru îngrijirea zilnică a pielii, alege o cremă de corp pentru remodelare.

Sportul, un aliat de nădejde

Chiar dacă ai un program încărcat, găseşte timp dimineaţa pentru câteva exerciţii uşoare care te vor înviora rapid şi îţi vor da energie pentru tot restul zilei. Întinsă pe spate, ridică uşor bazinul şi rămâi în această poziţie câteva secunde. Revino la sol şi ridică pe rând fiecare picior, de câte 5 ori.

Pentru un tonus bun, combină diferite tipuri de exerciţii, dar lucrează fiecare zonă pe rând: cele pentru braţe pot fi combinate cu cele pentru bust, în timp ce exerciţiile pentru coapse vor fi alternate cu cele pentru fese şi gambe. Pe lângă acestea, plimbările de seară, în aer liber, te vor ajuta să te odihneşti mai bine.

Alimentaţie  antiîmbătrânire

O dietă sănătoasă, bogată în vitamine te va ajuta să fii mereu într-o formă de invidiat. Legumele şi fructele proaspete trebuie să facă parte din meniul zilnic, iar mâncărurile uşoare, cu un conţinut caloric echilibrat îţi vor furniza energia necesară, având totodată grijă de silueta ta. Pentru un trup tânăr şi sănătos, hidratarea este foarte importantă, aşa că nu uita de cei 2 litri de apă pe zi şi de sucurile naturale de fructe.

Pentru trup şi suflet

Ai avut o zi obositoare? Uită de probleme şi rezervă-ţi o jumătate de oră numai pentru tine, timp în care să te răsfeţi  cu o baie parfumată: alege o spumă de baie cu arome fructate şi mai adaugă în apa caldă din cadă levănţică uscată şi ulei esenţial de lemn de trandafir.   

Înviorează-te şi alungă stresul

Ştiai că un simplu masaj al scalpului are capacitatea de a te relaxa şi de a înlătura senzaţia de oboselă? Atunci când te speli pe cap, începe să îţi masezi ceafa cu mişcări circulare şi mergi cu masajul pe părţile laterale, până ajungi la tâmple, unde trebuie să roteşti degetele timp de un minut.

Continuă apoi spre frunte şi coboară uşor spre creştet, până ajungi din nou la ceafă. Vei vedea că acest scurt „exerciţiu” îţi va da mai multă energie decât ai fi crezut. Pentru un plus de prospeţime, foloseşte un şampon cu arome de fructe.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!