Cei mai graşi oameni din lume şi poveştile lor

De Erika Chivu pe

635 de kilograme. Atât a cântărit cel mai gras om din istorie, un american. Află povestea lui şi a altor oameni aproape la fel de grei.

Cei mai graşi oameni din antichitate

Deşi ne-am obişnuit să asociem obezitatea cu modul modern de viaţa, scrierile istoricilor arată că şi anticii ştiau ce este obezitatea morbidă, deşi nu ştim la ce greutate ajungeau pentru că nu existau cântarele exacte de astăzi.

Doctorul roman Galenus a scris despre un bărbat care era atât de gras încât nu putea fi mişcat din pat, pe când alţi autori ai vremii amintesc un senator care nu putea merge decât cu ajutorul a doi sclavi care îi cărau burta. Şi egiptenii aveau obezii lor: unul din faraoni a fost atât de gras încât talia lui era mai mare decât braţele deschise ale unui om normal.

Mai târziu, în secolul XVIII, un medic olandez descria un bărbat care, mânca la o masă tăiată în formă de semicerc, pe mărimea burţii lui, şi folosea un fel de leagăn prin care îşi lega burta de umeri ca să se poată deplasa.

Americanul de 635 de kilograme

Jon Brower Minnochm, acesta este numele americanului născut în 1941, care deţine un record trist, acela de cel mai gras om din istoria omenirii. Fiindcă nu s-au găsit mijloace de a-l cântări, medicii lui au estimat că a avut „probabil mai mult de 635 kilograme”, punct în care era nevoie de 13 oameni numai ca să-l rostogolească în pat.

Jon, taximetrist de meserie, a fost gras încă din copilarie, el atingând 132 kilograme, la numai 12 ani şi 178 kilograme la 20 de ani. Deşi a tot acumulat kilograme, asta nu l-a împiedicat să devină cap de familie. Soţia care i-a dăruit doi copii nu avea decât 50 de kilograme.

Conform Wikipedia, bărbatul a fost internat în spital la 37 de ani suferind de insuficienţă cardiacă şi respiratorie, dar şi de edem – reţinerea apei în organism. Medicii au estimat că reţinuse în corp sute de kilograme de apă. Jon a stat în spital peste un an, timp în care a slăbit 419 kilograme, atingând un nou record.

La externare avea 216 kilograme, însă la scurt timp şi-a dublat greutatea, acumulând numai într-o săpămână 90 de kilograme, majoritatea lichid în exces. Pentru că afecţiunile lui erau greu de tratat, bărbatul a decis să rămână acasă, unde a murit doi ani mai târziu, în 1983, la numai 41 de ani.

Manuel Uribe a fost cel mai gras om în viaţă

Puţin i-a lipsit să nu doboare recordul lui Jon Brower Minnochm, însă Manuel Uribe s-a oprit la 597 de kilograme. A mărturisit că întotdeauna a fost supraponderal, dar nu obez. Problemele lui au început după 20 de ani, când s-a mutat din ţara natală, Mexic, în SUA unde se ocupa cu repararea… barelor de striptease. Munca îl ţinea pe scaun majoritatea timpului, iar maşina nu-l lăsa să facă mişcare deloc, aşa că a ajuns la greutatea record care l-a facut faimos în toată lumea.Cu toate astea, Manuel a refuzat o operaţie de micşorare a stomacului, preferând să slăbească în mod natural. A reuşit să piardă aproape 250 de kilograme, însă nu şi-a îndeplinit dorinţa de a se căsători stând în picioare. La a doua sa nuntă, bărbatul a apărut pe un pat cu baldachin, frumos decorat. Soţia lui, care are o greutate normală, este la a doua căsătorie cu un bărbat obez. Primul ei soţ a decedat din cauza greutăţii.

Citeşte în pagina următoare despre femeia care îţi doreşte să ajungă la 450 de kilograme!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2