Mituri despre dietă. Află adevărul de la Lucilla Ridolfi, antrenor de Aqua Gym

De Unica.ro, pe

Lucilla Ridolfi, antrenor de Aqua Gym, ne spune care sunt greşelile pe care le facem în dietă, care sunt cele mai frecvente mituri legate de fitness şi ne vorbeşte despre beneficiile sportului în apă.

Cele mai frecvente greşeli în dietă

Ca antrenor de Aqua Gym, italianca Lucilla Ridolfi a lucrat cu multe femei dornice să obţină o siluetă de vis şi a putut observa care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le facem în cura de slăbire.

Cea mai importantă este cea referitoare la calorii. Este greşit să-ţi alegi alimentele doar prin prisma conţinutului caloric, fără să iei în considerare calitatea lor şi conţinutul de nutrienţi.

O altă greşeală majoră este reducerea drastică a cantităţii de alimente, care duce aparent la slăbire, dar efectul real este acela de reducere a masei musculare.

Greşeli frecvente în fitness

Printre cei care vor să slăbească prin fitness circulă o mulţime de mituri care ne strică antrenamentele. Lucilla Ridolfi spune că este greşit să te concentrezi numai pe zonele pe care le consideri cu probleme. Slăbirea localizată este imposibilă prin sport şi dietă, aşa că nu poţi să dai jos doar burta. De asemenea, e o mare greşeală să te concentrezi doar pe muşchii “vizibili” – coapse, fese, biceps, etc. Când îi lucrezi doar pe aceştia, neglijezi alţi muşchi importanţi, iar rezultatul este o postură greşită care îţi strică aspectul.
Citeşte mai multe despre diete şi fitness pe Jurnalul Pofticioasei!

De ce să încerci Aqua Gym

Sportul în apă are o mulţime de beneficii. În primul rând este permis şi celor care au dureri articulare, osoase, etc în urma unor accidentări, dar şi celor care riscă accidentări, de exemplu persoanelor obeze.

De asemenea, cursurile de Aqua Gym îmbunătăţesc coordonarea, echilibrul, forţa şi îţi dau o stare de bine.
Pe Lucilla Ridolfi o poţi întâlni în weekend-ul 23-24 martie 2013, la Convenţia Internaţioanlă de Fitness 2013, eveniment organizat de Fitness Scandinavia, unde predă cursurile de Aqua, Intermittent Workout şi X Interval Training.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro