Metodă unică de depistare a virusului HPV, lansată în România

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 13 noiembrie 2019, 14:14
În România a fost lansat un test care depistează visurul HPV, vinovat de apariția cancerului de col uterin. Easy HPV Test poate să identifice prezenţa virusului papiloma uman (HPV) cu o precizie de aproape 100%, înainte ca acesta să provoace orice leziuni, prevenind astfel îmbolnăvirea gravă de cancer cauzată de virus.

Easy HPV Test conține un kit de recoltate și instrucțiuni detaliate, pe înțelesul nostru. Odată recoltarea efectuată, în confortul casei tale, proba trebuie trimisă la laborator.

Cancerul de col uterin este a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume, respectiv 528.000 de cazuri noi apar în fiecare an. În România sunt diagnosticate peste 3300 de cazuri noi în fiecare an și aproape 1800 de persoane mor anual din cauza acestei boli.

Metodă unică de depistare a virusului HPV, lansată în România

Anca Sînă Serea

Infecţia cu HPV, responsabilă de 99,7% din cazurile de cancer de col uterin, este cea mai răspândită infecţie transmisă pe cale sexuală. Opt din 10 femei au de-a face cu această infecţie cel puţin o dată în viaţă. Este vital să o depistăm cât mai devreme, înainte de a cauza leziuni serioase. Este binevenită orice iniţiativă care contribuie la identificarea timpurie a infecţiei HPV, aşa cum este Easy HPV Test. Astfel putem creşte semnificativ şansele de diagnostic, tratare şi vindecare a leziunilor colului uterin”, spune Profesor Doctor Radu Vlădăreanu, Preşedintele Societăţii Române de HPV.

Cancerul de col uterin afectează în special femeile tinere şi de vârstă medie, apărând cu 15 ani mai devreme decât cancerul de sân.

Actrița Laura Cosoi atrage atenția asupra importanței prevenției și a controalelor medicale periodice.

Noi, femeile, vrem să le facem pe toate cât mai bine: familie, copii, carieră, relație, prieteni, dezvoltare personală. Și de multe ori atenția noastră se concentrează mai mult asupra celor dragi și mai puțin asupra noastră. Este bine să punem pe primul plan sănătatea proprie, fizică și emoțională, pentru a le putea face pe toate celelalte. Controalele medicale periodice ar trebui să reprezinte o prioritate. Easy HPV Test este o măsură suplimentară de prevenție care are marele avantaj de a fi discret și confortabil, foarte bine adaptat stilului nostru de viață. Mai bine test decât stres!”, susține Laura Cosoi.

Sursă foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!