Îți poți vopsi părul pe timpul sarcinii? Vezi răspunsul medicilor

De Oana Savin, pe
Există o regulă nescrisă care spune că nu este bine să te vopsești dacă ești însărcinată pentru că ai putea să îi faci rău bebelușului nenăscut. Femeile se tem de chimicalele din vopsea precum amoniacul sau peroxidul. Dar, potrivit specialiștilor, cantitățile absorbite în timpul schimbării culorii părului sunt foarte mici.

Așadar, vopseaua de păr pune în pericol sănătatea ta sau a bebelușului tău?

Cei de la Huffington Post au cerut părerea a patru medici care au oferit același răspuns: NU. Dacă deja te vopsești în mod regulat și nu ai avut nicio problemă nu trebuie să te oprești doar pentru că ai rămas însărcinată.

Potrivit doctorilor, vopseaua nu ia contact suficient de mult timp cu pielea de pe capul tău pentru a produce daune semnificative.

Citește și: A fost inventată vopseaua de păr care își schimbă culoarea, în funcție de temperatură

„Nu ia suficient contact cu pielea pentru a fi absorbit în sânge în așa fel încât să fie periculos pentru fetus. Votul este ar fi că este complet în regulă”, a afirmat doctor Angela Lamb, directorul Westside Mount Sinai Dermatology Faculty Practice din New York.

„Dacă ai vreo tăietură sau altă rană deschisă la cap se poate absorbi o cantitate mai mare de toxine. Altfel, pielea scalpului intactă absorbe foarte puțină vopsea”, a afirmat și dr. Jennifer MacGregor, dermatolog din New York.

Citește și: Amestecul din două ingrediente care înlătură vopseaua din păr

Potrivit specialiștilor, vopseaua de păr poate fi utilizată pe tot parcursul sarcinii, indiferent de trimestrul în care te afli.

Dacă tot îți faci griji că ai putea face rău bebelușului în momentul în care te vopsești, medicii recomandă o vopsea pe bază vegetală care nu cauzează niciun fel de iritații.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!