A fost inventată vopseaua de păr care își schimbă culoarea, în funcție de temperatură

Ca în orice altă industrie, și în industria de beauty se duce o luptă continuă pentru inovație. Iar cea mai recentă invenție, în acest sens, ar putea revoluționa piața produselor de colorare a părului – vopseaua care își schimbă singură culoarea, în funcție de temperatura la care este expusă.

Chiar dacă nu a fost lansată încă, această vopsea a cucerit deja femeile din întreaga lume. Imaginează-ți că părul tău ar putea fi șaten când afară bate vântul și e răcoare, roșcat în timp ce stai la birou și blond-auriu în zilele însorite. Nu ți-ai dori și tu să încerci măcar o astfel de vopsea?…

Cum este posibil ca o vopsea de păr să-și schimbe singură culoarea

Lauren Bowker, cea care a inventat această vopsea de păr, a absolvit Universitatea de Artă din Manchester și a câștigat mai multe premii de-a lungul anilor, după ce a inventat o serie de cerneluri care își pot schimba singure culoarea.

Pentru a obține aceast tip de vopsea de păr, ea și-a bazat experimentele pe procesul de termoregulație din corpul uman. Se pare că vopseaua are la bază niște molecule de carbon, sensibile la temperatura exterioară. În momentul în care părul vopsit cu acest produs este expus la temperaturi diferite, el își schimbă culoarea datorită unei reacții chimice.

Bowker intenționează să lanseze produsul pe piață în momentul în care va reuși să ofere potențialilor clienți o gamă mai largă de nuanțe.

Citește șiAmestecul din două ingrediente care înlătură vopseaua din păr

Citește șiCum să-ți faci singură șuvițe ombre în doar jumătate de oră

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Frumuseţe
Vă recomandăm: