Dr. Oz: Cât de predispusă eşti să faci cancer ovarian sau cancer pancreatic

De Diana Zagrean, pe

Dr. Mehmet Oz îţi spune cât de predispusă eşti să faci cancer ovarian sau cancer pancreatic. Vezi care sunt factorii de risc şi cum poţi să previi îmbolnăvirea.
 

Care sunt factorii de risc pentru cancerul ovarian

1. Factorul genetic: rude care au avut sau suferă de cancer ovarian, de pancreas sau cancer de col uterin.

Dr. Oz spune că riscul de a dezvolta cancer ovarian creşte cu până la 40% dacă ai un membru al familiei care a avut acestă boală sau care încă se luptă să învingă cancerul.

2. Vârsta peste 40 de ani

Statisticile spun că multe cazuri de cancer ovarian apar după vârsta de 40 de ani, iar multe dintre cele care apar la femei tinere se datorează factorului genetic (au o mamă, bunică, soră, mătuşă bolnave de cancer ovarian, pancreatic sau de col uterin).

3. Nu ai copii

Femeile care nu au copii sunt mai predispuse la cancer ovarian decât cele care au născut. Dacă nu aveţi copii şi aveţi o rudă cu unul din tipurile de cancer enumerate mai sus, riscurl este destul de mare.

4. Kilograme în plus

Dr. Oz spune că ultimul factor de risc şi singurul care poate fi cu adevărat controlat chiar de către femei sunt cele 10-11 kilograme în plus. Dacă greutatea dvs depăşeşte greutatea ideală cu peste 10 kilograme, creşte riscul de cancer ovarian.
Citeşte mai departe şi vezi cât de de predispusă eşti să faci cancer ovarian sau cancer pancreatic, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!